Uncategorized

Alternativni načini zaštite od alergena u stanu

Alternativni načini zaštite od alergena u stanu mogu biti jako korisni pogototovo kod osoba koje pate od raznih vrsta alergija. 

Saveti koji mogu pomoći kada je reč o smanjivanju prisutnosti alergena u stanu

Redovno čišćenje 

Redovno čišćenje tepiha, tapisona, nameštaja i drugih površina je obavezna stavka ako imate alergiju. Održavanje doma redovno može smanjiti akumulaciju alergena. 

Na tržištu su se pojavili različiti usisivači sa filterima koji zadržavaju sitne čestice poput prašine i alergena.

Isto tako možete razmisliti o tvrdim podovima, koji bi zamenili tepihe, ukrasne staze i tapisone. Održavanje tepiha može biti zahtevno, pogotovo na onim mestima gde se često prolazi. Tvrdi podovi bi vam uštedeli na vremenu prilikom održavanja. Isto tako procenat ustajale prašine i alergena na tkanini i sličnim materijalima bi se značajno smanjio.

Alergijski omotači 

Na tržištu je sve veća ponuda zaštitnih omotača tj navlaka za krevete, jastuke i fotelje. Možete investirati u ove navlake i postaviti ih tamo gde najviše provodite vremena. Na ovaj način možete redovnije prati i održavati nameštaj i dekor.

Održavanje vlažnosti vazduha

Vlažnost vazduha u stanu treba biti od 30% do 50%. Odžravanje ove količine vlažnosti vazduha u stanu može pomoći kod suzbijanja plesni i prašinskih grinja. 

Redovno provetravanje vazduha

Redovno otvaranje prozora i provetravanje stana može pomoći. Pogotovo ako uzmemo statistiku koja kaže da vazduh unutra može biti i do pet puta zagađeniji nego spolja.

Filtracija vazduha se zbog redovnog provetravanja prostora podrazumeva. NanoFiber filter je idealna fizička barijera, koja ne dozvoljava alergenima da prodru u stan. 

NanoFiber prozorski filter se lako ugrađuje, izrađuje se prema dimenzijama vašeg prozora tako da je uklapanje u okvir prozora idealno. Ono što je isto tako bitno lako se održava, pere i vraća na svoje mesto.

Pomoć oko uzimanja mera, izlaska na teren, montaže i konsultacije su naravno sastavni deo naše usluge. Ako imate dodatnih pitanja ili su vam potrebne dodatne informacije, ne oklevajte da nas kontaktirate.

Related Posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *