Uncategorized

Zagađenje vazduha i plućna oboljenja

prečišćivač vazduha nanofiber

Zagađenje vazduha i plućna oboljenja su usko povezani. Zagađen vazduh je ozbiljan faktor koji može doprineti razvoju i pogoršanju različitih oboljenja pluća. Naučna istraživanja su detaljno istraživala ovu vezu.

Zagađenje vazduha i plućna oboljenja

  1. Hronična opstruktivna bolest pluća (HOBP): HOBP je progresivna bolest koja uzrokuje otežano disanje. Istraživanja su pokazala snažnu vezu između izloženosti visokim nivoima sitnih čestica zagađenja vazduha i povećanog rizika od razvoja HOBP. Studija objavljena u časopisu „The Lancet“ 2017. godine istraživala je vezu između dugotrajne izloženosti zagađenju vazduha i rizika od HOBP.
  2. Astma: Zagađenje vazduha može pogoršati simptome astme i izazvati astmatične napade. Istraživanja su pokazala da povećanje koncentracije ozona i sitnih čestica može povećati rizik od razvoja astme kod dece i pogoršati kontrolu astme kod osoba koje već imaju ovu bolest. „Environmental Health Perspectives“ je objavio studiju 2019. koja je istraživala povezanost između zagađenja vazduha i razvoja astme kod dece.
  3. Rak pluća: Dugotrajna izloženost kancerogenim supstancama u zagađenju vazduha, kao što su sastojci iz izduvnih gasova i čestice azbesta, može povećati rizik od raka pluća. Niz studija je istraživao ovu vezu. „Environmental Health Perspectives“ je objavio studiju 2020. godine koja je razmatrala povezanost između dugotrajne izloženosti zagađenju vazduha i rizika od raka pluća.
  4. Intersticijalna bolest pluća: Ovo je grupa oboljenja koja zahvataju tkivo oko alveola (mehurića) pluća. Nekoliko istraživanja istraživalo je potencijalnu vezu između izloženosti zagađenju vazduha i razvoja ovih bolesti.
  5. Pneumonija i respiratorne infekcije: Zagađenje vazduha može oslabiti imunološki sistem pluća i povećati osetljivost na respiratorne infekcije. Istraživanja su pokazala da izloženost povišenim nivoima zagađenja vazduha može povećati rizik od razvoja pneumonije. Zbog konstante izloženosti takvom vazduhu pneumonija može preći u hroničnu bolest.

Kako da se zaštitimo od zagađenja vazduha?

Zaštita od zagađenog vazduha je konstantno provetravanje prostorija, boravak u prirodi što češće i naravno redovno održavanje prostora(čišćenje, ribanje, dezinfekcija). Mnoga naučna istraživanja govore o tome kako je često vazuh unutar doma i do pet puta zagađeniji od onog spolja(razlog prašina, buđ, virusi,…). Ako iz ove perspektive pogledamo, mi se ne možemo zaštititi. Međutim zahvaljujući mnogim naučnim istraživanjima, tehnološkom napredku i inovativnim materijalima, mi smo proizveli- NanoFiber prozorski filter.

Prozorski filter i zadovoljna porodica
Prozorski filter i zadovoljna porodica

Šta nudi kao rešenje NanoFiber prozorski filter?

NanoFiber prozorski filter posmatrajte kao neku vrstu membrane. Ova membrana ne dozvoljava da ikakva prašina, dim, virusi, insekti ili bilo koji produk sagorevanja ili izduvnog gasa prodre u vaš dom. Na ovaj način vi sa sigurnošću možete provetravati vaš prostor, čak šta više vi vaše prozore koji imaju NanoFiber možete držati konstantno otvorenim.

NanoFiber se izrađuje prema dimenziji vašeg prozora, tako da je učinak našeg filtera 100%. Isto tako NanoFiber filter je pogodan za stanove, kuće ali i poslovne prostore, kancelarije. Održavanje NanoFibera je prosto i jednostavno, dovoljno je da ga istuširate u kadi i ponovo vratite na prozor.

Uz NanoFiber vi konstantno udišete svež i čist vazduh, dok za brisanjem prašine imate potrebu tri do pet puta manje. Ako su vam potrebne dodatne informacije možete nas slobodno kontaktirati.

Related Posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *