Uncategorized

Kućna prašina i prljavština

održavanje higijene u kući

Kućna prašina i prljavština su nečistoće koje se nakupljaju u domovima tokom vremena. U zavisnosti u kom kraju grada ili mesta živite, količina nakupljene prašine tokom dana varira.

Kućna prašina i prljavština

Može se desiti da u toku jutra vi obrišete prašinu i da već dokom dana kada je špic saobraćaja najveći vi opet morate uzeti krpu u ruke. Ako na ovu činjenicu dodamo da ste možda vi ili neko iz vašeg doma alergični na prašinu ovo postaje ozbiljan problem.

Šta je kućna prašina?

  1. Kućna prašina: Kućna prašina je mešavina sitnih čestica koje se nalaze u vazduhu i na površinama u vašem domu. Ova prašina se sastoji od čestica kože, dlaka, vlakana tkanina, polena, čestica zemlje i različitih čestica koje ulaze u dom kroz prozore. Prašina se može videti na površinama kao tanak sloj koji svima nekako bode oči.
  2. Prljavština: Prljavština obično označava veće, grublje nečistoće ili naslage koje se nakupljaju na površinama. To uključuje stvari kao što su ostaci hrane, masnoća, fleke, mulj, tragovi blata, otisci prstiju i slično. Prljavština obično nije tako ravnomerno raspoređena kao kućna prašina i često se nalazi na mestima gde ljudi često dodiruju ili koriste površine. Najveći problem nastaje kada se prljavština bio porekla pomeša sa prašinom.
  3. Čišćenje kućne prašine i prljavštine: Za održavanje higijene i čistoće u domu važno je redovno čistiti kako bi se uklonila kućna prašina i prljavština. To uključuje usisavanje, brisanje prašine, pranje podova, pranje prozora i redovno održavanje svih površina. Prašina i prljavština mogu privući insekte, izazvati alergijske reakcije i doprineti opštem osećaju nelagodnosti u domu. U zimskom periodu vlažnost vazduha u domu je veća, tada prašina i prljavština postaju najveći saveznici bakterija i virusa.
  4. Prevencija: Da biste smanjili akumulaciju kućne prašine i prljavštine, korisno je koristiti filtere za vazduh. Redovno provetravajte prostorije, održavajte čistoću kućnih ljubimaca, i izbegavajte pušenje unutar doma. Takođe, brisanje obuće pre ulaska u kuću može sprečiti unošenje spoljnih nečistoća.
prašina i prljavština u domu

Kućna prašina i prljavština su prirodne nečistoće koje se nakupljaju u domovima tokom vremena, ali redovno održavanje i čišćenje pomažu u održavanju čistog i zdravog okruženja u vašem domu.

Zagađenje vazduha i adekvatna zaštita
Zagađenje vazduha i adekvatna zaštita

NanoFiber prozorski filter kao idealno rešenje

Uz NanoFiber prozorski filter zaboravite na upornu prašinu i zaboravite na njeno brisanje i po dva do tri puta na dan. NanoFiber se radi po dimanzijama vašeg prozora i idealno prijanja, a što je najvažnije ugrađuje se na klik. Ako imate nekih dodatnih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Ono što je važno da znate izlazak na teren, montaža i savetovanje su besplatni, tako da jako lako možete doći do svog spasonosnog rešenja.

Related Posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *